Boeken

Boeken op het gebied van kristallen & edelstenen, kruiden, wicca, meditatie, engelen, pendelen 

 

Edelstenen, mineralen

Judy Hall - De kristallengids deel 1

De bekende kristallen gids van Judy Hall

Dit prachtig geillustreerde boek beschrijft meer dan 200 kristallen, en hun energetische toepassingen.

400 pagina's, 17 x 14 x 2.5 centimeter

 

Judy Hall - Kristallengids 1
 • 0,65 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Judy Hall - De kristallengids deel 2

Deel 2 van de bekende kristallen gids van Judy Hall

Dit prachtig geillustreerde boek beschrijft meer dan 200 kristallen, en hun energetische toepassingen.

400 pagina's, 17 x 14 x 2.5 centimeter

 

Judy Hall - Kristallengids 2
 • 0,65 kg
 • Uitverkocht
Petra Sonnenberg - De helende kracht van stenen

Aan (edel)stenen worden sinds mensenheugenis tal van eigenschappen toegekend. Ze worden niet alleen gebruikt als sieraad, maar ook als amulet tegen kwade invloeden of kwalijke aandoeningen. De energie van edelstenen kan ons op vele gebieden helpen.

 

In De helende kracht van stenen worden de belangrijkste edelstenen (van Agaat tot Zirkoon) nauwgezet besproken: hun uiterlijk, samenstelling en historie, hun invloed op lichaam en geest, maar ook hun toepassing in diverse esoterische disciplines, zoals astrologie en bepaalde vormen van healing.

Hierdoor is dit boek een inzichtelijke en practische gids voor alle belangrijke aspecten van het werken met edelstenen.

 

Petra Sonnenberg

Paperback, 168 pagina's, 12 x 18 cm

Helende kracht van stenen
 • 0,23 kg
 • Uitverkocht

heksen, wicca

Ansha - Reinigingsrituelen voor uit en thuis

Bescherming tegen negatieve invloeden, gebruik van 'schone' energie, verbetering van de atmosfeer

Iedereen zal dit herkennen: een op het eerste gezicht mooie ruimte 'voelt' niet goed,

totdat je gewoon 'er uit' moet.

Ruimten zijn vaak vervuld van negatieve, remmende en soms zelfs ziekmakende energieën.

Bijvoorbeeld door onaangename gebeurtenissen in het verleden of een gespannen sfeer na een ruzie.

In dit boek zijn tal van eenvoudige rituelen en tips beschreven die kunnen helpen een 'verontreinigde' omgeving weer 'schoon' te maken.

 

Auteur:Ansha

Paperback 16 x 21,5 cm, 96 pagina's

Reinigingsrituelen
 • 0,21 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Minerva - Bezems en pentagrammen

Hebben heksen en hekserij je altijd al gefascineerd of heb je altijd al een heks willen worden? Dan heb je het juiste boek in handen. In dit boek beschrijft de auteur op boeiende en eenvoudige wijze wat hekserij inhoudt, hoe je zelf een heks kunt worden, wat heksen doen en wat ze niet doen.

 

Hekserij (of wicca) is een moderne natuurreligie, waarin een Godin en een God worden vereerd. Behalve een religie is hekserij ook een levensstijl. Hekserij leert je om goed voor de natuur te zorgen en om jezelf en anderen te helpen. Heksen zijn geen griezelige oude vrouwtjes met een haakneus, een punthoed en een bezem, maar vrouwen en mannen die - net als jij en ik - naar school of naar hun werk gaan, in de stad wonen, uitgaan en hun rekeningen moeten betalen.

 

Steeds meer mensen voelen de aantrekkingskracht van het mystieke, het magische, en het spirituele.In dit boek krijg je antwoord op de vragen hoe word je een heks?, hoe voer je rituelen uit?, hoe vier je een heksenfeest? en nog veel meer. Omdat jonge mensen zelden worden toegelaten in een heksenkring, is dit boek gericht op de individuele, alleen werkende beginnende heks. Je vindt in dit boek oefeningen en tips die je kunnen helpen om je weg binnen hekserij te vinden. Je leert zonder veel moeite (magische) kruiden te gebruiken, de toekomst te voorspellen, je eigen heksengereedschap te maken en met magie te werken.

 

 

Full colour paperback, 128 pagina's, 14 x 21,5 cm

Minerva - Bezems en pentagrammen
 • 0,25 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Yreen Petra - Samen in de heksenkring

Hekserij, wat is dat eigenlijk en wat kun je ermee doen?

Het begrip 'heks' is weliswaar goed te definiëren, maar veel van de definities zijn subjectief en beïnvloed door historie of voorzien van vage en geheimzinnige uiteenzettingen, die kant noch wal raken. Yreen Petra hoopt daar meer duidelijkheid en inzicht in te brengen.

 

Want hoe zit dat nu met die Godin en God, als het eigenlijk een en dezelfde energie is die zich in alles en iedereen bevindt? Wat is het nut van een cirkel en wat doen die elementen er nu eigenlijk bij? Wanneer gebruik je nu magie en moet je per se elke dag iets hekserigs doen? Maakt het uit of je Keltische of Noorse benamingen gebruikt? Kun je hekserij combineren met het Christendom of met Druidisme of is dat taboe? Waarom moet iets 'met de klok mee' worden gedaan en hoe zit dat met in je blootje rondhuppelen? Antwoorden op deze en andere vragen kun je in dit moderne 'heksenboek' terugvinden.

 

Je kunt Samen in de Heksenkring zien als een handboek, een naslagwerk of een werkboek, maar ook als een boek dat jou op een duidelijke manier laat zien hoe je alles in je dagelijkse leven kunt toepassen. Door zelf aan het werk te gaan met het aangeboden materiaal uit dit boek en te spelen met je eigen creativiteit, kun je hekserij tot iets van jouzelf maken. Het laat je zien wat de mogelijkheden zijn van het gebruik van hekserij en leert je er op een veilige en respectvolle manier mee omgaan. En het leert je om je eigen ethiek onder de loep te leggen en die als leidraad te gebruiken bij je magisch werk.

 

Paperback, 224 pagina's, 24 x 17 centimeter

Yreen Petra - Samen in de heksenkring
 • 0,4 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Scott Cunningham - Wicca handboek

Het Wicca Handboek is een praktische inleiding in wicca: een positieve en zachtaardige religie, waarbij eerbied voor de creatieve krachten van de natuur, gesymboliseerd door een Godin en een God, centraal staan. Wicca heeft een lange traditie en vindt zijn oorsprong onder meer in diverse sjamanistische tradities, wat terug te vinden is in de manier waarop bijvoorbeeld met rituelen wordt omgegaan.

 

Wicca-expert Scott Cunningham richt zich met zijn boek tot de individuele beoefenaar van wicca. Veel boeken over wicca zijn namelijk gericht op groepen (covens) beoefenaars, waar een beginneling niet makkelijk mee in contact komt. Volgelingen van wicca hebben een positieve kijk op het leven. Dit boek vermijdt daarom beladen woorden als 'heks' en 'hekserij'.

 

Het Wicca Handboek bestaat uit drie delen: theorie (de functie van o.a. magie, muziek en dans), praktijk (oefeningen en procedures die van belang zijn voor je groei in wicca en magie) en het 'Schaduwboek der Staande Stenen' (Book of Shadows), vol rituelen, recepten, bezweringen en toverspreuken.

 

Paperback, 232 pagina's, 13.5 x 20,5 cm

Scott Cunningham - Wicca handboek
 • 0,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Boeken: meditatie, mindfullness

Ton van Gelder - Energetische meditatie

'Energie is iets dat je moet voelen, je moet het voelen stromen. Het gaat erom dat je de dynamiek en de wetmatigheden van de energie leert ervaren en dat je die energie kunt manipuleren. Pas dan kan je de verbinding maken met je oorspronkelijk staat en voor een leven kiezen dat moeiteloos is, vanzelfsprekend en feestelijk.'

 

Aan het woord is Ton van Gelder, een leraar van deze tijd. Hij was arts en healer, een autoriteit op het gebied van Chinese en Indiase geneeskunst, die meer dan twintig jaar een consultatieve praktijk heeft gehad in alternatieve geneeskunde. Hij schreef enkele gezaghebbende boeken over (oor)accupunctuur en gaf trainingen, cursussen en workshops van New York tot Bali.

 

Dit unieke boek legt uit, verklaart en leert je hoe je bij je energie moet komen en waar en waarom je energie blokkeert. Wat de gevolgen zijn voor je stemming of je gezondheid. In Energetische Meditatie heeft de auteur een synthese gemaakt van de belangrijkste technieken uit de Indiase en Chinese geneeskunde om energetische problemen te herstellen. Energetische Meditatie vormt daarbij de sleutel. Dit is een mengeling van het beste uit de klassieke zitmeditatie die zich richt op het bewustzijn, samen met dynamische meditatievormen die gebaseerd zijn op energie.

 

Paperback, 14 x 21,5 cm, 128 pagina's

 

Ton van Gelder - Energetische meditatie
 • 0,25 kg
 • Uitverkocht
Jon Kabat-Zinn - 100 Lessen in mindfulness

Dit boek bevat een selectie van korte en inspirerende teksten uit hét basisboek over mindfulness: Gezond leven met mindfulness.

Met deze honderd lessen ontdek je via meditaties de beste versie van jezelf.

Leer geduldiger omgaan met ergernissen en stressvolle momenten, en hoe je een sombere gedachte verandert in een positieve.

Hoe dan ook zal 100 lessen in mindfulness je helpen om in balans te komen en je ogen te openen voor leven in het hier en nu.

 

Paperback, 14.5 x 15,5 cm, 152 pagina's

 

Jon Kabat-Zinn - 100 Lessen in mindfulness
 • 0,25 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Kruiden

Maria Treben - Gezondheid uit de apotheek van God

"In een tijd, waarin een groot deel van de mensheid zich sterk van een natuurlijke levenswijze verwijdert en door hun verkeerde levensinstelling gevaarlijke ziektes op zich zien toekomen, moeten we weer terugkeren naar onze geneeskruiden, die ons de lieve God in zijn goedheid sinds onheuglijke tijden schenkt."

 

Maria Treben heeft zich als een van de belangrijkste pioniers van de kruidengeneeskunde een plaats in de geschiedenis veroverd. Velen vereerden haar als een heilige. Zij hield zich haar leven lang met geneeskruiden bezig en probeerde haar ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen.

Na al die jaren is de populariteit van Maria Treben en haar werk niet gedaald. Haar boeken zijn door de toegenomen belangstelling voor alternatieve geneeskunde nog steeds actueel. In haar belangrijkste werk,

Gezondheid uit de apotheek van God, worden 31 kruiden en hun genezende krachten, en hun mogelijke toepassingen als thee, tinctuur, pap, bad of sap, beschreven.

 

29e druk (2018), 23.5 x 16.5 centimeter

Maria Treben - Gezondheid uit de apotheek van God
 • 0,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pendelen

Petra Sonnenberg - pendelen van A tot Z

Pendelen is een methode om kosmische energieën te gebruiken om antwoord te verkrijgen op talloze vragen, van praktische beslissingen tot prangende levensvraagstukken.

 

Petra Sonnenberg geeft antwoord op veel gestelde vragen zoals: Wat is pendelen? Kan iedereen pendelen? Moet iemand bepaalde gaven hebben om te kunnen pendelen? Voor welke vraag kan ik een pendel wèl of nièt gebruiken? Hoe kan ik mijn vraag het best formuleren? Worden alle vragen beantwoord? Zijn er vragen die ik beter niet aan de pendel kan stellen? Wat is een goed moment om de pendel te raadplegen? Hoe moet de reactie van de pendel worden geïnterpreteerd? Welke pendel kan ik het best gebruiken?

 

Om pendelen voor iedereen toegankelijk te maken, wordt duidelijke beschreven wat 'pendelen' is en hoe het best met de pendel kan worden gewerkt om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Petra Sonnenberg heeft 135 inspirerende pendelkaarten en schema's samengesteld die een duidelijk en praktisch overzicht bieden van de meest gangbare gebieden waarvoor de pendel kan worden gebruikt.

 

Door de vele onderwerpen die aan bod komen, zoals beroep, familie, financiën, gezondheid, liefde en spirituele vermogens, is Pendelen van A tot Z van onschatbare waarde voor iedereen die zich bezighoudt met pendelen.

 

Sinds verschijning is Pendelen van A tot Z een standaardwerk gebleken. Vele malen herdrukt, zowel in binnen- als buitenland.

 

Paperback, 352 pagina's, 17 x 24 cm

 

Pendelen van A tot Z
 • Uitverkocht

Boeken: engelen, feeën

Ron van Valkenberg - Atlas van engelen en feeën

Ontdek de wereld van de Engelen en Feeën en maak kennis met de wereld van magie en poëzie.

 

In dit boek worden voor het eerst de thema's 'Engelen' en 'Feeën' op gelijkwaardige wijze benaderd. Namelijk, alleen samen - de engelen als lichtende boodschappers van God en de feeën en natuurgeesten als lichtende boodschappers van de natuur - bieden zij ons de mogelijkheid om met het universum in contact te komen, er één mee te worden en hierdoor in totale harmonie te raken.

Lichtwezens beschermen, sterken en begeleiden ons. Wij kunnen ons bewust tot hen wenden, hun helende energie ervaren en de kwaliteit van ons leven dankzij hun eindeloze liefde en kracht aanzienlijk verhogen.

 

In dit boek kunt u ervaren:

- hoe u uw bewustzijn kunt openen voor de onzichtbare wereld

- hoe u door meditatie en rituelen contact leert opnemen met Lichtwezens

- hoe u de tekens en signalen die u tijdens uw dromen en meditaties van de engelen en feeën ontvangt, kunt interpreteren

 

Paperback, 21,5 x 28 cm, 96 pagina's full-colour

Ron van Valkenberg - Atlas van engelen en feeën
 • 0,4 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Maria Kanjana - Kristallen Poort

Maria Kanjana beschrijft op poëtische wijze de essentie van engelen,

planeten en meer dan 170 mineralen en edelstenen.

416 pagina's, uit 2008

Kristallen Poort
 • 0,68 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Maria Kanjana - Gevleugeld hart

Maria Kanjana beschrijft op poëtische wijze het leven met engelen en elfen.

Engelenboodschappen, helende meditaties, wonderlijke verhalen en "gevleugelde" levenstips.

414 pagina's, uit 2012

Kristallen Poort
 • 0,68 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1